Почистване на парковото пространство около комплекс „Камбаните“

31.03.2013Въпреки скромният брои доброволци, едва 5 човека, за 2 часа се събраха 15 чувала отпадъци. Паркингът на паметника беше превърнат в сметище от "доброжелателните" му посетители. Можеше да се намери всичко от дрехи, бутилки, презервативи, различни опаковки до строителни отпадъци... Трябва да се замислим дали такава гледка до паметник посветен на децата говори добре за нас като българи. Все пак там водим и си играят нашите деца.

Последно добавени

За нас

От 1-ви април 2012 г. стартира проектът „Културно-историческите паметници в област София-град“, финансиран по програма „Младежта в действие“. Подкрепата на програмата позволи създаването на този електронен каталог на българските паметници. От изключително значение за нас беше чрез този проект да привлечем максимален брой млади хора, които да се информират за монументалното ни наследство и да изградят нагласа за неговото опазване. Нашият проект не се съсредоточи в центъра на град София, а събра информация за близо двеста обекта ... още


Знаете ли, че?

Паметникът на Александър Стамболийски се намира пред Националната опера, тъй като тази сграда е била замислена като централа на Българския земеделски народен съюз?